Projecten

Cor-Ten stalenbomen Vanderlande Veghel


Wij hebben van bouwbedrijf L. v.d. Ven uit Veghel de opdracht gekregen om de staalconstructie voor het nieuw te bouwen gebouw 60 bij Vanderlande in Veghel te maken. Als aanvulling hierop is ons gevraagd ook de 5 stuks Cor-Ten stalen bomen te maken die de luifel dragen. Het ging hierom 4 kleine bomen van ca. 2.500 kg en 1 grote boom van ca. 3.500 kg, de bomen hebben een hoogte van 8 meter en een kruisdoorsnede van respectievelijk 4 en 7 meter . Ze zijn compleet uit plaat van 12 mm dikte vervaardigd bij ons zusterbedrijf Van Grinsven Metaalbewerking B.V.. Nadat de bomen gereed waren zijn ze vervolgens op het terrein besproeid om het corosieproces te versnellen. Daarna zijn ze met speciaal transport naar de bouwplaats vervoerd om ze daar "te planten".

Balkons en buitentrappen aan de Houtkers - Bitswijk te Uden


Door Hendriks SGR uit Uden werden we benaderd voor dit project. Staalbouw Hendriks B.V. gaat een uitdaging niet snel uit de weg en na het inventariseren van de werkzaamheden, 2 buitentrappen, 10 balkons en het benodigde leuningwerk zijn we aan de slag gegaan. Vooral bij de leuningen had de architect zijn ideeen de vrije loop gelaten, deze werden uitgevoerd in gesneden aluminium plaat van 2 mm met een weelderig bladpatroon. De montage was niet eenvoudig daar de overlast voor de bewoners tot een minimum beperkt moest worden een aan de achterzijde de montage erg krap was. Uiteindelijk mogen we gerust zeggen dat het resultaat gezien mag worden.

Nieuwbouw Van Berkel te Veghel


Aannemersbedrijf Peter Peters uit Schaijk kreeg van de Van Berkel groep uit Veghel de opdracht voor de nieuwbouw van een werkplaats, kantoor, opslaghal en een uitbreiding op de opslaghal. In totaal ging het om een opdracht van ca. 410 ton staal. Voor ons was dit het eerste project met Peter Peters, al snel bleek er een goed klik en we kunnen terugzien op een prettige samenwerking. We mogen dan ook zeggen dat deze "thuiswedstrijd" in Veghel heel goed is verlopen!